📢 Nieuw! “Hel’eau la Bruche”, een geolocatienetwerk van waterpunten om je waterfles te vullen!

Praktische informatie

Schuilplaatsen of picknickplaatsen

Het onweer kondigt zich aan, en de honger ook... Hier vindt u een hutje of ingerichte ruimte om even te stoppen, iets te eten of een plattelandsfeestje in open lucht te organiseren.

Markering

Driehoek, schijf of schildersezel? De markeringen van de Club Vosgien zijn uniek in Europa. Hierdoor is het voor u gemakkelijker om rond te wandelen in dit onovertroffen netwerk van paden in de Elzas, met haar natuurlijke rijkdommen en indrukwekkende landschappen. En hier zijn de sleutels.

Schuilhutten

Van 19 tot 70 bedden. Kies voor uw vrienden of familie een eenvoudige en functionele accommodatie voor een weekend wandelen of een etappe van een nacht in de Vogezen voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Begeleiding

Maak gebruik van de diensten van een gediplomeerde deskundige voor uw wandeling of trektocht in gelijk welk seizoen. De gidsen of begeleiders lenen u een luisterend oor, kennen de fauna en flora en leiden u vast en zeker buiten de begane paden.

Bivakkeren

De Vallei van de Bruche nodigt uit om elke dag door de prachtige landschappen van het massief van de Vogezen te wandelen, om frisse lucht in te ademen en eenvoudigweg tijd in de natuur door te brengen. Bij zonsondergang vindt u plaatsen waar u de nacht eenvoudigweg kan doorbrengen onder de blote hemel in harmonie met de natuur. Bivakkeren wordt gedoogd bij strikt respect voor de natuur.

Verenigingen en federaties

Heeft u raad nodig van professionals voor wandeltochten? Heeft u zin om in groep te wandelen of de paden van de vallei te onderhouden? In de Elzas zijn er verenigingen die u raad kunnen geven en hun passie voor de natuur en wandelplezier kunnen delen.

Verhuur van materiaal

U komt aan, reist en vertrekt licht! Zonder stress. Deze professionals bieden het hele jaar lang materiaal aan dat aangepast is aan uw vrijetijdsactiviteiten en geven u raad op maat.

Nordic walking

Nordic walking is een andere, veel actievere manier van wandelen. Het principe is heel eenvoudig: het gaat erom de natuurlijke zwaaibewegingen van de armen tijdens het lopen te accentueren en het lichaam voort te stuwen met behulp van twee stokken om sneller en verder te gaan.