📢 Nieuw! “Hel’eau la Bruche”, een geolocatienetwerk van waterpunten om je waterfles te vullen!

Te voet

Cultuur

Deze vrij toegankelijke, speciaal gemarkeerde wandelpaden lopen rond een lus en worden aangevuld met verklarende wegwijzers. Ontdek onvermoede erfgoedsites: hedendaagse kunst, poëzie, gedenkplaatsen…

Panorama's

Panoramische paden op het balkon tussen de Vogezen en de Elzas, maar altijd in de vallei van de Bruche! Wij hebben voor u wandelingen geselecteerd met adembenemende uitzichten. Geniet van het moment en laat u verleiden door de emotie van deze grandioze landschappen, in al hun eenvoud.

Mijn geliefde plekje

Er zijn plaatsen waar we de tijd stil zouden willen zetten... Mensen van hier tonen u hun stukje paradijs, waar ze kunnen dromen of waar ze kunnen neerzitten.

Frisse wandeling

Frisse lucht nodig? Laat u wiegen door het kabbelen en het ruisen van het water van de Bruche.

Met het gezin

Een volledig programma met leuke wandelingen geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Een ding is zeker: ze zullen graag wandelen!

Must-see

Niet te missen wandelingen en trektochten in de Vogezen. De vallei van de Bruche is een van de mooiste wandelingen in de Vogezen, tussen spectaculaire landschappen en intieme plekjes. 500 km gemarkeerde paden bieden een ongelooflijke diversiteit aan landschappen. Volg de beken, wandel langs de bergkammen, doorkruis de diepe bossen, ontdek de overblijfselen van een kasteel of snuif de energie op van trillende plaatsen...

Op hoogte

Wandelen op hoogte op de toppen van de Vogezen. Als de toppen u roepen, hebben de paden van de vallei van de Bruche u momenten van verwondering te bieden! Om uw grenzen te verleggen of voor een rustige wandeling, zet uw ogen wijd open en bereid u voor op een intense ontmoeting met de natuur.

Oriëntatietraject

Een oriëntatiekaart, een kompas en weg zijn we! Wandel in de volle natuur, ontdek de u omringende omgeving en zoek de markeringen!

Onderweg

Gedaan met de rugzak. U wandelt licht en geniet voluit van de vallei van oost naar west of van noord naar zuid. Installeer u rustig aan het einde van de dag. Uw bagage is er al!

Rond de boerderijherbergen

Ontdek de landbouw van de vallei, door van boerderij naar boerderij te gaan en de tijd te nemen om van een lekker gerecht te genieten die het terroir eer aan doet!