📢 Nieuw! “Hel’eau la Bruche”, een geolocatienetwerk van waterpunten om je waterfles te vullen!

Markering

Een beetje geschiedenis

De Club Vosgien [Club van de Vogezen] werd opgericht in 1872 op initiatief van Richard Stieve, toenmalig magistraat van het Hooggerechtshof van Saverne. Het doel dat in de oprichtingsstatuten vermeld werd, is de Vogezen gemakkelijker en ruimer toegankelijk te maken en de kennis, geschiedenis en natuurlijke rijkdom van het massief te delen. De Club Vosgien wordt georganiseerd in lokale verenigingen en gestructureerd in vijf departementale verenigingen en zeven districten. Ze voert sindsdien een indrukwekkend werk van bewegwijzering uit, die daardoor uniform en coherent is in het hele massief. De vereniging beleeft de wisselvalligheden van de veelbewogen geschiedenis van de Elzas. De bergtoppen kennen bij elke conflict hevige gevechten die aanzienlijke littekens nalaten. De Club Vosgien blijft met haar 34.000 leden de belangrijkste speler in de promotie van het wandelen in het massief van de Vogezen en staat garant voor de kwaliteit van de bewegwijzering ervan.

Meer informatie vindt u op de website van de Club Vosgien: www.club-vosgien.eu

www.club-vosgien.eu

Balisage-RECTANGLE-6e985522

RECHTHOEK

Paden die met een rechthoek in één kleur aangeduid zijn, doorkruisen de Vogezen van het noorden naar het zuiden en vormen de grote trajecten. De rode rechthoek wordt gebruikt om de GR® 53 – 5 aan te duiden.

balisage-LOSANGE-9f494586

Paden die met een rechthoek in één kleur aangeduid zijn, doorkruisen de Vogezen van het noorden naar het zuiden en vormen de grote trajecten. De rode rechthoek wordt gebruikt om de GR® 53 – 5 aan te duiden.

Departementale en grensoverschrijdende paden of paden die doorheen een land lopen, worden bewegwijzerd met ruiten. Duur: 1 week of langer.

Balisage-RECTANGLE-BARRES-DE-BLANC-106e8cd3

RECHTHOEKEN MET WIT DOORSTREEPT

Rechthoeken die met wit doorstreept zijn, zijn voorbehouden voor trajecten die met een rechthoek of ruit van dezelfde kleur aangeduid zijn.

balisage-LE-DISQUE-c712922f

SCHIJF

De schijf werd gekozen voor wandelingen die een lus vormen en langer duren dan een halve dag. Ze kan echter ook gebruikt worden om bepaalde trajecten online aan te duiden.

Balisage-lanneau-13a724ae

RING

Ringen worden gebruikt voor wandelroutes die een lus vormen en die niet langer dan 3 of 4 uur duren (een halve dag).

balisage-2b72934e

SCHILDERSEZEL - KRUIS - DRIEHOEK

Ze worden gebruikt om de verbindingspaden en kleine lokale trajecten aan te duiden.

PANELEN MET RICHTINGAANDUIDING

Het doel van panelen met richtingaanduiding is net zoals bij panelen langs de wegen om de wandelaar informatie te geven over de richting en de verschillende etappes, met aanduiding van de duur van de wandeling in uren. De verschillende plaatsen op hetzelfde traject worden van boven naar beneden vermeld.

PANELEN VOOR CIRCUITS

Deze panelen bevinden zich aan het beginpunt en geven gedetailleerde informatie over het circuit aan de hand van symbolen. Ze geven de wandelaar informatie over de naam van het circuit, de duur (in uren en minuten) en de verschillende locaties waar het circuit doorloopt.

PANELEN VOOR PLAATSEN

Deze ronde panelen met groene rand van 25 mm geven de wandelaar informatie over de naam van de plaats waar hij zich bevindt en over de hoogte.